El candidat de Junts a Barcelona, Xavier Trias, ha estat entrevistat al ‘bàsics’, de betevé aquest dimarts. Trias ha anunciat finalment que presentarà candidatura a l’alcaldia en un sopar amb la militància i al matí a la premsa. “No soc anti Colau”, però “no faré Ada Colau alcaldessa” han estat una de les primeres paraules després de fer el pas.

S’acaben així mesos d’incertesa a la formació. El nom de Trias era el millor situat des que al juliol va anunciar per sorpresa que no descartava liderar el partit de nou a Barcelona. L’exalcalde va encarregar una enquesta interna per veure si la seva candidatura tindria opcions de guanyar. “No té sentit que em presenti si no tinc possibilitats”, va dir.

Des de la marxa inesperada d’Elsa Artadi de la primera línia política de Barcelona, el partit liderat per Laura Borràs i Jordi Turull havia quedat sense un candidat clar. Havien sonat noms com el de l’exconseller de Salut Josep Maria Argimon, que finalment s’aparta del camí de les municipals després d’acceptar una feina a la Fundació Pasqual Maragall, i el de Neus Munté, que serà la número dos de la llista.