La restauració es prepara per tornar a abaixar la persiana a partir d’aquest dijous a la nit i, almenys, durant 15 dies. Abans de l’anunci del govern d’aquest dimecres al migdia, molts locals ja havien anul·lat les comandes de producte fresc en previsió de les mesures noves.

Al bar La Tertúlia, de la rambla del Poblenou, s’han afanyat aquest dimecres al matí a cancel·lar els encàrrecs: “Hem dit que no ens portin els aliments que es poden fer malbé. Si necessito fruita, per exemple, l’aniré a comprar a la botiga d’aquí davant”. Els surt més a compte, diuen, viure “al dia”.

“Tomàquets, enciams, llegums… tot estava preparat i ja ho hem tirat enrere“, lamenten al bar del davant, El Bocconcino, que també ha anul·lat comandes. Aquest matí els clients comentaven el tancament mentre els restauradors estaven pendents de l’anunci oficial de les mesures de la Generalitat.

“Estic entre enfadat i incrèdul”, comenta Dario Lombard, propietari del Blu Bar, acabat d’arribar de la manifestació de restauradors que hi ha hagut aquest matí a la plaça de Sant Jaume contra les restriccions.

Ell ja s’ha informat de la possibilitat d’aplicar un altre ERTO als treballadors: “Acomiadarem o parlaré amb el gestor per saber si podem aplicar un ERTO”. Sergi Esteban, propietari de La Tertúlia, també es refereix a aquesta possibilitat: “És l’única manera d’aguantar”.

Al restaurant La Mar Bella, també a la rambla del Poblenou, creuen que el tancament pot ser “la ruïna” i consideren que poder servir menjar per emportar no els salva el negoci: “Ens ho estem pensant, però crec que no ens val la pena obrir per fer 10 menús i quatre cafès”.