El Gremi de Restauració de Barcelona considera “inadmissible” que el govern es plantegi més restriccions a bars i restaurants per contenir l’expansió del coronavirus i critica que es pugui “estigmatitzar” el sector. Aquest dimecres al matí està prevista una reunió entre responsables de la Generalitat i els gremis i federacions de restauració de Catalunya. La trobada s’havia de celebrar aquest dimarts però finalment s’ha ajornat.

El sector diu que les mesures no serveixen per reduir els contagis

Els restauradors qüestionen l’efectivitat de les restriccions en aquest sector i insten el govern a “buscar els focus de contagi en altres llocs”. A més, asseguren que després de tres mesos d’aforament reduït “els contagis continuen pujant”. Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona, assegura que “el sector entendria les mesures si contribuïssin a reduir els contagis“, “però no és així“. En un comunicat, Pallarols afirma que “treballar a mig gas és agònic” i que estigmatitzar la restauració “no funciona, ni en termes epidemiològics ni tampoc econòmics”. Segons el gremi, les restriccions a bars i restaurants provoquen l'”efecte contrari” perquè la gent “fa trobades a domicilis privats” i això comporta la “relaxació en el compliment de les mesures de prevenció”. A Barcelona, les taules són de com a màxim sis persones, el consum a la barra està prohibit i no es poden atendre clients a partir de la mitjanit.

Els restauradors barcelonins també critiquen que les restriccions que s’apliquen des del 18 de juliol es vagin prorrogant cada 15 dies “sense cap mecanisme de compensació”. Per últim bars i restaurants han anunciat que seguiran reclamant a la Generalitat una “solució per al problema de lloguer”. Diuen que és intolerable que es limiti l’aforament o l’horari i, en canvi, continuïn pagant el lloguer “de forma íntegra”.