La nova bombolla hipotecària està “garantida”. Ho té clar el portaveu del Sindicat de Llogaters, Jaime Palomera, que en una entrevista al ‘bàsics’ ha recordat que després d’una bombolla del lloguer sempre ve la de les hipoteques. Això s’explica per la inseguretat que genera la situació actual del mercat de lloguer, amb preus a l’alça i lleis que -diu- deixen desprotegits els llogaters. Per això, hi ha una fuga de persones que prefereixen endeutar-se i fer un hipoteca per comprar un pis.

Palomera lamenta que “no hem après res” de les bombolles anteriors i demana al govern de l’Estat que no cedeixi als interessos de bancs i empreses. Segons el portaveu del sindicat, les regulacions han de ser tan estrictes com els controls de velocitat dels cotxes perquè “el conductor que passa de 120 posa en perill a la resta de conductors i el mateix passar amb el lloguer. El propietari que està fent pujades del 30 o del 40 per cent està posant en perill les famílies i el teixit del barris”.

El problema del Raval, els pisos buits

El portaveu del Sindicat de Llogaters també ha parlat de la problemàtica al Raval, on alguns indiquen que la inseguretat està facilitant l’activitat dels especuladors. Palomero assegura, però, que “el problema no són els narcopisos, el problema són dos terços de pisos buits en mans de bancs, grans propietaris i empreses”.
Palomera explica que com que l’Estat no penalitza aquests propietaris per tenir pisos buits, la situació es perpetua, els pisos es degraden i els narcotraficant tenen via lliure per entrar en aquests espais. Per això,  la culpa -diu- “és dels bancs per mantenir aquests pisos buits però encara més de l’Estat per no incidir en aquest problema”.

Assemblea anual

El Sindicat de Llogaters farà aquest dissabte, 6 d’octubre, la seva segona assemblea anual. Serà un acte en què es donarà a conèixer els plans de l’entitat per a aquesta tardor i hi participaran membres d’entitats similars d’altres ciutats com Berlín i Madrid. L’acte, que es farà a la plaça de Bonet i Muixí, tindrà un caire reivindicatiu però també festiu i els que ho vulguin podran participar en un dinar. La recaptació es destinarà a la caixa de resistència del sindicat.