El carrer de les Carretes ha estat notícia darrerament per dues agressions escabroses. L’una, un apunyalament a plena llum del dia fa dues setmanes. I l’altra, una agressió amb matxet divendres passat. Just davant del punt es va produir aquest enfrontament hi ha una agència immobiliària, que no té res a veure amb aquest fet, però que sí que li repercuteix en el negoci.

El Matias Hidalgo es dedica a la compravenda de pisos al Raval i admet que les males notícies els afecten positivament: “Els venedors abaixen els preus per vendre’ls i sempre hi haurà un inversor que el voldrà comprar per reformar-lo i llogar-lo”. Una companya de feina d’Hidalgo afegeix que al Raval “se segueixen comprant pisos” tot i la mala publicitat, tot i que les inversions no solen venir de petits propietaris.

El Raval, un barri segur?

La majoria dels veïns amb qui ha pogut parlar betevé aquest migdia coincideixen a afirmar que el barri es pot considerar un lloc segur per viure, tot i les escenes viscudes recentment. Això sí, el debat sobre si cal més policia també es viu al carrer. El Rubén García, que fa nou anys que viu al Raval, creu que “hi ha molts agents i es nota control”, mentre que la Maria Chapate, també veïna, considera que s’hi podrien passejar més.

Segons ha explicat  Ángel Cordero de l’associació Acció Raval al ‘bàsics’, per evitar actes violents al carrer caldria “una actuació policial continuada“.