Unes 200 persones convocades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) s’han concentrat aquest dijous a les portes de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya -al número 92 del carrer de la Diputació- per demanar que torni a entrar en vigor la Llei 24/2015 que protegeix els desnonats. Els concentrats han entrat a l’interior de l’oficina per demanar una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. La cita serà el pròxim 12 d’octubre.

concentracio pah agencia habitatge interior

Després han sortit al carrer i han protagonitzat un tall de trànsit a la cruïlla entre el carrer de la Diputació i el de Viladomat.

Volen que es recuperi la Llei 24/2015 amb urgència

La normativa 24/2015 obliga als bancs i als grans propietaris a reallotjar les famílies desnonades en pisos de lloguer a preus socials. Ara mateix, però, la llei té un recurs d’inconstitucionalitat que va interposar el Partit Popular i que l’ha deixada anul·lada. La PAH ha assegurat que la llei va estar operativa nou mesos i que va permetre a les famílies afectades ser reallotjades. L’entitat ha demanat en diverses ocasions que els pisos buits dels bancs passin al parc públic d’habitatge.

2.000 persones, pendents d’una llar

Davant d’aquesta situació, la portaveu de la PAH Lucía Delgado ha assegurat que a Catalunya hi ha unes 2.000 persones pendents d’un habitatge. Fins que no se’ls resolgui la situació aquestes han de viure en pensions, a cases d’amics o familiars i al carrer, entre d’altres, ha dit la PAH. També ha alertat que la taula d’emergència que s’ocupa d’aquests casos està saturada i té una llista d’espera que arriba a l’any i mig.