Convivim esportivament streetfutbol

L’Ajuntament posa en marxa, un any més, la campanya de vacances d’estiu per a infants i adolescents, amb un total de 350.683 places disponibles, un 10 % més que l’any passat. Així, s’oferiran 1.006 activitats, repartides en propostes de lleure, educatives, esportives i culturals.

Enguany hi haurà 23 activitats més que l’any anterior, amb dues modalitats noves: rutes i estades esportives. El ventall de propostes per a l’estiu s’adreça a infants i adolescents d’entre un i 17 anys. Com en edicions anteriors, també hi haurà activitats adreçades a persones amb discapacitat, que disposaran de monitors especialitzats per a cada tipus de discapacitat, ja sigui física, psíquica o sensorial.

Calendari d’inscripcions a les vacances d’estiu a Barcelona

La campanya de vacances d’estiu és oberta des de dilluns, 18 de març, i la recollida de sol·licituds i sorteig de places —si hi ha més demanda que oferta— es tancarà el 10 d’abril, data a partir de la qual es podran formalitzar oficialment les inscripcions:

  • del 18 de març al 5 d’abril: recollida de sol·licituds (números per al sorteig de places)
  • 10 d’abril: sorteig de l’ordre d’inscripció
  • 12 d’abril: resultat del sorteig de places i comunicació del resultat a través de SMS
  • 27 d’abril: inici formal de les inscripcions
  • del 27 d’abril al 15 de maig: sol·licitud d’ajuts econòmics

Els números per participar en el sorteig de places per a les activitats demandades s’han de tramitar a través del web municipal.

Ajuts i beques de les vacances d’estiu 2019

El consistori ha pressupostat els ajuts econòmics per a les famílies en 3.450.000 euros (consulta-ho aquí) per cobrir totes les sol·licituds. L’any passat es van finançar 20.664 beques, el 100 % de les demandes que complien els requisits, amb un cost de 3.761.240 euros.

Les beques es podran sol·licitar a partir del 27 d’abril:

  • del 27 d’abril al 15 de maig: sol·licitud d’ajut econòmic
  • 30 de maig: publicació de la llista provisional dels beneficiaris dels ajuts
  • del 31 de maig al 14 de juny: període de reclamacions
  • 21 de juny: publicació de la llista definitiva dels beneficiaris dels ajuts
  • del 28 de maig al 16 de juny: inscripció dels beneficiaris d’ajut econòmic a les activitats

Qui durà a terme les activitats?

El conjunt del programa de vacances d’estiu anirà a càrrec de 499 entitats, 10 més que l’any anterior. Aquestes entitats van passar, durant el mes de gener, el procés d’homologació municipal per poder prestar els serveis a l’estiu. Entre d’altres, es van avaluar l’oferta de les activitats, la relació qualitat-preu o la ràtio de monitors per infants i adolescents.