Els monopatins no estaran permesos ni a la plaça dels Àngels i els seus entorns durant la nit. Entre les 22 h i les 7 h del matí durant tota la setmana no es podrà circular amb aquests vehicles per evitar molèsties als veïns. Serà a la zona que delimita la ronda de Sant Antoni, el carrer de Tallers, el carrer de Ramelleres, el de Pintor Fortuny i el de carrer Joaquim Costa.

La prohibició es farà mitjançant un decret de regulació horària de l’activitat que s’ha publicat aquest dimarts, i ara s’obre un període de 20 dies per presentar al·legacions. Així en un termini un mes i mig ja podria entrar en vigor. Les multes per les infraccions aniran del 300 als 900 euros.

2.600 queixes per sorolls el 2018

La Guàrdia Urbana va rebre l’any passat 2.687 queixes per sorolls i 1.157 molèsties provocades per persones a l’espai públic. La majoria provocades per persones que usen el monopatí i es concentren a la plaça dels Àngels i els entorns. La policia municipal situa aquesta zona com una de les més conflictives en horari nocturn.

“Skaters” involucrats en millorar la convivència

L’Ajuntament ja ha començat una campanya informativa amb la complicitat de patinadors de referència a través dels seus canals d’Instagram. Es repartiran fulletons i es penjaran cartells en diferents idiomes, sobretot en anglès, per promoure la convivència amb el veïnat i donar a conèixer la normativa. A més s’instal·laran senyalitzacions al terra per marcar l’espai on els patinadors entorpeixen el pas dels veïns.

Tot plegat s’ha definit en una Taula de Treball on hi han participat veïns, patinadors i altres agents implicats. No només el consistori intenta mediar amb els patinadors. Fa gairebé cinc anys que el MACBA vol limitar el nombre de patinadors. Sobretot a l’estiu, quan el soroll s’allarga fins la nit.

Els veïns, desesperats pel soroll i l’incivisme

L’associació Raval no desisteix, centrada en la lluita contra el soroll en el barri amb més contaminació acústica, denuncia el decibels que generen els monopatins. La Clara Pérez té triple finestra a casa, però tot i així, el soroll de les rodes entra a casa constantment. A més del soroll, lamenta que molts patinadors, sobretot estrangers de vacances, “ens insulten quan creuem la plaça o ens asseiem amb els nens per passar la tarda”, i afegeix que “moltes persones grans han buscat rutes alternatives per no passar per la plaça dels Àngels.”