Els 12 polítics i líders independentistes acusats al judici del procés podran dur llaços grocs a la solapa durant les sessions al Tribunal Suprem. Així ho ha establert el president del Tribunal aquest dimecres al matí, en resposta a una petició de Vox. L’advocat d’aquest partit, que exerceix d’acusació popular, havia demanat que s’obligués als encausats a treure’s els símbols grocs. De moment, en les primeres jornades de judici, només l’ha lluït Jordi Sànchez.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La sala interpreta el llaç com un “símbol ideològic” i, per això, ha dit que “no posarà cap obstacle que els acusats utilitzin el símbol”. Manuel Marchena ha argumentat la decisió citant dues sentències del Tribunal Suprem dels Drets Humans sobre l’ús de símbols religiosos, i també el Conveni de Roma, que diu que dona el mateix rang als que tenen un significat ideològic.

Marchena també s’ha referit a la indumentària dels advocats, un aspecte en què ha remarcat que no ha rebut cap queixa. Tot i això, ha explicat que han de complir l’establert per l’Estatut General de l’Advocacia: vestir toga i portar com a únic distintiu el col·legial.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici presos polítics” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-presos-politics/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Vox ha fet la petició en la segona jornada del judici, en el torn de paraula reservat a les qüestions prèvies. Tant aquest partit com la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat han rebatut els arguments esgrimits ahir per les defenses, que van denunciar vulneració de drets fonamentals i van acusar el tribunal de no ser imparcial.