Imatge de la Vila Olímpica

En la segona jornada del judici de l’1 d’octubre, parlem de les dificultats que van tenir els observadors internacionals per entrar al Tribunal Suprem, així com de les protestes que hi ha hagut per manifestar el rebuig a la causa. Aquest dimecres, però, el dediquem també a parlar de l’assetjament escolar i de les claus per combatre’l.


Les claus per frenar el bullying

El bullying és la principal preocupació dels adolescents, més que les drogues o el fracàs escolar.  Segons una enquesta realitzada per la Fundació Barça, el 54 % dels adolescents catalans han estat implicats en casos d’assetjament escolar: com a com a agressors, víctimes o testimonis actius o passius. En parlem al ‘Hashtag Barcelona‘ amb:

Segueix el debat en directe aquí, cada dia, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Cua d’observadors al Suprem

La primera jornada del judici de l’1 d’octubre al Tribunal Suprem ens ha deixat moltes imatges. Entre elles, la de diversos observadors internacionals fent cua a les portes de la sala per poder-hi entrar. Només dos ho van aconseguir. Anaïs Franquesa, advocada penalista d’Irídia i membre de la plataforma International Trial Watch, denuncia una “falta de sensibilitat i d’organització” del Suprem:


Protestes contra el judici

L’inici del judici també va provocar protestes a Barcelona. La plaça de Catalunya va acollir la manifestació més multitudinària, a la tarda. Unes 6.000 persones van acudir a la concentració de rebuig, convocada per Òmnium i l’ANC. Eulàlia Reguant, regidora de la CUP-Capgirem Barcelona, creu que hi haurà més mobilitzacions:


L’actualitat a les xarxes

Les xarxes socials s’abraonen a comentar el procés judicial contra els líders independentistes: la seva realització televisiva, la pronunciació catalana dels jutges, Abascal mirant cara al sol i Jesucrist deixant ombra a les parets. I molta indignació, però no només amb aquest judici. Tot plegat, ens ho explica el Toni Noguera:


La fonoteca

Per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio, el Nil Via ens porta a fer una passejada per Barcelona a través de diverses emissores que ja no existeixen:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: