L’escola de ball Socdansa d’Horta ha posat en marxa un taller de dansa oriental pensat especialment per a mares i nadons. L’objectiu és reforçar la relació entre mare i fill, però també oferir una activitat de lleure per a dones que acaben de tenir un nen, un segment de la població que tradicionalment no disposa de massa oferta d’oci. També volen demostrar que tothom pot ballar, independentment de la seva condició física i mental.

La directora de Socdansa, Teresa Fernández, explica que és interessant per a les dones que fa poc que han donat a llum fer una activitat que les “diverteixi i les mantingui una mica en forma i que, a la vegada, reforci el vincle amb el bebè i que el bebè emfatitzi perquè la seva mare està contenta, s’ho està passant bé i el bebè, també”. Afegeix que és una dansa especialment indicada per a dones que acaben de parir perquè “és molt femenina, molt intuïtiva i ajuda a treballar el sol pelvià”.

Una dansa per reforçar el vincle mare-fill

Les usuàries valoren que és una oportunitat per fomentar la relació mare-fill des del principi i creuen que és necessari que hi hagi més activitats com aquesta. “Al tenir nens petits et veus molt limitada per fer segons quines coses i sobretot esports i una mica d’entrenament”, diu Rosa Maria Higuero. Una altra usuària, Susana Molina, afegeix que “ja tens els problema quan vols fer alguna cosa com a adulta per veure on deixes el nen, que és casi impossible. Així que és perfecte”.

L’edat mínima dels nadons per apuntar-se al taller són dos mesos i fins a dos anys. Les mares s’hi poden apuntar amb un preu de 10 euros per sessió. Se’n fan periòdicament i es poden consultar a les xarxes socials d’aquest centre de ball d’Horta, que també ofereix altres tipus d’activitats destinades a diferents col·lectius.