La família amb tres menors que van quedar tancats en un pis ocupat de Ciutat Meridiana, després que la propietat en bloquegés la porta, podrà quedar-se a l’habitatge i en pagarà un lloguer social. Ho ha explicat el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, en una entrevista al ‘bàsics’. Pisarello ha remarcat que “estan en una situació important de vulnerabilitat” i que no quedaran desatesos.

Pel primer tinent d’alcalde, la situació és “un toc d’atenció”. En aquest sentit, ha carregat contra els bancs que tenen pisos buits “de manera injustificada” i ha qualificat la situació d'”inadmissible que s’hauria d’acabar”.

La mare dels menors explica la seva història

La mare dels tres menors, que aquest divendres va haver de trucar als serveis d’emergència perquè rescatessin els seus fills, assegura que els fills “no van sentir el timbre ni l’operari treballant”. L’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana va concentrar-se a l’exterior de l’immoble mentre els bombers obrien la porta antiocupació que un operari hi havia col·locat hores abans, sense adonar-se que a dins hi havia els menors.

L’immoble és propietat del Banc Sabadell, que assegura que va tancar el pis de Ciutat Meridiana per “protegir-lo” d’ocupacions després que alguns veïns alertessin de moviment a l’immoble. La mare, que no vol que es difongui el seu nom, explica que en els darrers mesos ha hagut de canviar de casa fins a quatre cops i que finalment ha decidit ocupar aquest pis perquè, tot i treballar, no es pot permetre un lloguer.

Abans d’aconseguir el lloguer social, la família ha passat per un alberg i un centre familiar.