El sindicat dels Mossos d’Esquadra SAP-FEPOL demana incrementar la mediació en els desnonaments de famílies vulnerables. “Si hi ha una solució de mediació prèvia, s’ha de fer possible”, ha reclamat Imma Viudes, portaveu de SAP-FEPOL, en una entrevista al programa ‘bàsics’. Viudes demana qüestionar “qui no ha fet bé la feina” quan els Mossos d’Esquadra han d’intervenir en un desnonament: “Es podria haver parat abans? Calen solucions polítiques”.

SAP-FEPOL demana treure el focus del cos dels Mossos d’Esquadra en les intervencions en desnonaments perquè la policia actua “per mandat judicial i no pot obeir a qüestions ètiques”. Sobre el desnonament d’una família amb tres menors a Ciutat Meridiana poques hores abans d’iniciar-se el toc de queda la setmana passada, Viudes admet que hi ha imatges que no són beneficioses per al cos: “No ens agrada veure imatges que, com a policies, no podem qüestionar”, ha insistit. També ha denunciat que, en els desnonaments, els agents “han d’aguantar estoicament llançaments durant hores”.

Preguntada pel decret per aturar desnonaments que ha aprovat aquest dimarts la Generalitat, la portaveu de SAP-FEPOL ha assegurat que pot ser una “bona notícia” si permet evitar situacions de vulnerabilitat.

“Desbordats” en els aldarulls del cap de setmana

Viudes ha assegurat que hi va haver “manca de previsió” en els aldarulls de divendres i admet que el cos va estar “desbordat” perquè el dispositiu no era de la complexitat que requeria. En aquest sentit, ha valorat positivament el replantejament en el desplegament policial en les properes protestes que es puguin produir.