El rocòdrom Deu Dits, situat als números 106-108 del carrer de Pamplona, ha tancat després de prop d’una vintena d’anys de trajectòria per raons urbanístiques. Un dels fundadors de l’associació Deu Dits, Pep Boixadós, ha explicat que s’ha posat punt final a la instal·lació just quan l’entitat estava en una etapa daurada, amb 500 socis i més d’un centenar de nens practicant escalada en aquesta nau del barri de la Llacuna del Poblenou.

Per què no continua el rocòdrom?

Segons ha explicat Boixadós, les dues parcel·les que ocupava estan afectades per un pla urbanístic que preveu que s’hi construeixi properament un complex d’oficines. Els responsables de l’equipament han buscat de forma activa espais al districte de Sant Martí, però no han tingut èxit en la recerca. Asseguren que la majoria dels que estan disponibles són naus industrials consolidades que no poden tenir legalment la llicència d’equipament esportiu. Segons diuen, l’Ajuntament els ha ajudat a buscar una solució perquè el rocòdrom es pogués traslladar a un altre emplaçament, però no hi ha hagut sort.

Ara, fan caixes i desmunten tot el material que albergava aquest espai de 1.000 m². Els responsables del local ho han venut tot a un empresari que obrirà un rocòdrom a Terrassa.

Un rocòdrom pioner a Barcelona

El Deu Dits va obrir les portes el 2001 al carrer de Bilbao i més endavant es van traslladar a la seu del carrer de Pamplona. Boixadós admet que quan van llogar el local ja sabien que les parcel·les estaven afectades. El club esportiu va albergar cursos per a nens, adults i professionals de renom com Ramon Julià i Marcos Juves. Es va convertir en el primer rocòdrom de pista coberta que va acollir competicions a Barcelona.

Pep Boixadós afirma que tot i el tancament seguiran buscant una nau per ubicar en un futur el rocòdrom Deu Dits. Tant ell com la directora de l’entitat, Lydia Forest, asseguren que a Barcelona només n’hi ha tres de pista coberta, com el de la Foixarda, el Magnesi i el Sharma. Els responsables consideren que una ciutat com aquesta n’hauria de tenir més perquè l’escalada està de moda i va a més. A més, Boixadós detalla que a Londres en tenen 18, mentre que Lió en té vuit i Tolosa, sis.