El número dos de la llista d’Ada Colau a l’alcaldia de Barcelona, Joan Subirats, ha valorat la reunió que han mantingut aquest dimecres la cap de llista dels comuns, Ada Colau, i el guanyador de les eleccions i candidat d’ERC, Ernest Maragall. Subirats ha defensat la voluntat dels comuns de treballar amb Maragall per un “acord de govern” i no per un pacte d’investidura. També ha puntualitzat que “no hem parlat de qui serà alcalde” (com ha suggerit Maragall a la sortida de la reunió) i ha afegit que “el més normal” és que primer hi hagi un acord “sobre quines polítiques volem aplicar” a la ciutat “abans de decidir qui votem com a alcalde”.

Per Subirats, la prioritat és formar un govern d’esquerres ERC-BComú-PSC per “seguir amb les polítiques dels darrers quatre anys”, que asseguren que tenen el “60 % dels vots” i “28 de 41 regidors”. Per això considera que la seva proposta “exclou JxC” de l’equació i que no preveuen “en cap cas” que JxC “s’incorpori a aquestes converses”. “No és un problema d’insistència, és un problema de concepció política”, ha sentenciat. Abans de reunir-se amb els comuns, Maragall ha mantingut una reunió amb Elsa Artadi aquest mateix dimecres al Parlament de Catalunya.

Joan Subirats ha explicat que després de la reunió d’avui nomenaran “un equip de negociadors” que, amb els que proposin ERC i també el PSC, “puguin portar a una investidura que condueixi a un acord de govern”.