L’alcaldessa en funcions i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha fet un vídeo per descartar que es plantegi cap acord o pacte de govern amb Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) o Junts per Catalunya. “En cap cas no formarem part de cap operació que impliqui acords amb formacions de dretes, ni JxC ni tampoc Ciutadans-Valls”, ha sentenciat Colau.

Després de la derrota per la mínima en les eleccions municipals, s’ha especulat amb un possible acord entre BComú i el PSC per a la investidura amb el suport d’alguns regidors de Manuel Valls. En el vídeo, Ada Colau talla d’arrel aquests rumors, que vincula a “una part del PSC”. També descarta cap mena de pacte amb JxC, tal com ha plantejat Ernest Maragall (ERC), que ha ofert als comuns i JxC un acord d’investidura.

Reclama un tripartit d’esquerres

Colau insisteix en un acord amb forces d’esquerres que inclogui BComú, ERC i el PSC i recorda que totes tres formacions han governat a l’Àrea Metropolitana. “Seria incomprensible i fallar a la gent de Barcelona que ara no fóssim capaços de seure a la taula i fer un acord d’esquerres per a Barcelona”, afirma Colau, que demana a ERC i el PSC que no es vetin entre si i defensa posar la ciutat “al davant d’interessos de partit”.

En el vídeo, la candidata de BComú recorda que en les eleccions municipals les forces d’esquerres van aconseguir 28 regidors de 41, i que un pacte “és qüestió de voluntat política”. Colau assegura que les converses que vol obrir amb ERC i el PSC seran “discretes i honestes” i que “no hi haurà acords d’amagat”. La candidata a la reelecció explica que qualsevol acord es portarà a votació al plenari de BComú.