El candidat d’ERC a l’alcaldia i guanyador de les eleccions municipals, Ernest Maragall, s’ha reunit aquest dimecres al Parlament de Catalunya amb la número dos de la llista de Joaquim Forn, Elsa Artadi, per iniciar les converses per un possible pacte d’investidura.

Després de la reunió, Artadi ha explicat que la trobada s’ha produït en un to “cordial i tranquil” i que “ha anat bé” i només ha significat un “inici de les negociacions” en què s’ha parlat dels “aspectes marc” en què avançaran les converses, sense que s’hagi avançat encara en “composicions de govern ni res similar”. Artadi ha puntualitzat que “avui no s’acaba res, sinó que avui comença tot” i ha anunciat que totes dues parts designaran equips negociadors per començar a “establir continguts” i “intercanviar documentació”. També ha concretat que tant ella com Maragall es tornaran a trobar divendres en una reunió a Soto del Real amb el cap de llista Joaquim Forn.

En l’aspecte més programàtic, Artadi s’ha mostrat d’acord amb els eixos fonamentals de govern que ha exposat Ernest Maragall, encaminats a la “defensa dels drets i llibertats i la lluita antirepressiva” i en les “necessitats de polítiques progressistes” per la ciutat de Barcelona. Poc després, Maragall ha reiterat la seva voluntat de sumar els comuns a un possible acord amb JxC per ser alcalde.

“No entendria altres caramboles”

Elsa Artadi ha considerat que amb els resultats de les eleccions a la mà, “la ciutadania ha votat que l’alcalde sigui Ernest Maragall” i per això ha afirmat que “no entendríem unes altres caramboles”. En aquest sentit, ha demanat a Ada Colau que no busqui pactes alternatius i “s’escolti a ella mateixa” quan l’any 2015 defensava que ella havia de ser l’alcaldessa per davant de Xavier Trias perquè havia estat la llista més votada.