Els resultats de les eleccions municipals sorgits de l’escrutini que es fa el mateix dia de la jornada electoral acostumen a ser força definitius i és molt poc probable que canviïn amb l’escrutini final. A diferència d’altres eleccions, les eleccions europees, generals i autonòmiques, els ciutadans que resideixen de forma permanent a l’estranger no tenen dret a vot en les eleccions municipals. Per això, no s’espera que el recompte definitiu de les votacions del 26-M variï gaire, ja que el vot arribat per correu ja s’ha comptabilitzat a les meses electorals el mateix dia de les eleccions i no es rebrà el conegut com a vot CERA —vot per correu de les persones que resideixen permanentment a l’estranger.

eleccions municipals 2019

Per això, segons han confirmat fonts del Ministeri de l’Interior a betevé, és molt poc probable que l’escrutini definitiu que es farà aquest dimecres, 29 de maig, tres dies després de la jornada electoral, faci decantar la balança a favor o en contra d’alguna de les candidatures que s’han presentat a les eleccions municipals del 2019 a l’Ajuntament de Barcelona.

El PP, gairebé impossible que perdi els dos regidors amb l’escrutini definitiu

Qui tenia més números per veure’s afectat o beneficiat per la possibilitat de l’arribada de nous vots era el PP, encapçalat per Josep Bou, que ha aconseguit mantenir-se per sobre del 5 % dels vots necessaris per entrar al Ple de l’Ajuntament de Barcelona. Amb un 5,01 %, els populars entren al consistori amb dos regidors i ho fan gràcies, només, a 46 vots. Si els populars no haguessin obtingut aquesta cinquantena de vots no haurien pogut mantenir les dues cadires al Ple.

L’únic que pot fer canviar, el recompte definitiu dels resultats de les municipals són les impugnacions de vots nuls que s’hagin pogut produir i que haurà de resoldre la Junta Electoral. Aquest també podria variar si en alguna mesa hi hagués errors de transcripció importants amb una diferència substancial entre el recompte provisional i l’acta oficial.Tot i així, aquesta possibilitat acabarà sent molt poc rellevant per donar un tomb a uns resultats que disposen de 753.995 vots vàlids a Barcelona —dels quals el PP ha obtingut 37.745.

Els resultats definitius es coneixeran aquest dimecres 29 de maig, o dijous, 30 de maig, quan es proclamaran els electes.