Elsa Artadi, número dos de JxC, avisa Ernest Maragall que si vol el suport de la formació liderada per Quim Forn en el ple d’investidura aquest suport no pot anar deslligat d’un pacte de govern: “Nosaltres no entenem que pugui anar una cosa deslligada de l’altra. Les dues coses van juntes”. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, Artadi ha confirmat que aquest dimecres té previst reunir-se amb Maragall i que li reclamarà “que es posi a treballar i aclareixi si el que vol és governar en solitari”. Sobre aquesta opció, Artadi ho té clar: “Creiem que seria un error. No té sentit governar amb 10 regidors de 41”.

“Confiem que Forn pugui ser aquí el 15 de juny”

La regidora electa de JxC també ha estat crítica amb un possible pacte amb BComú: “Nosaltres apostem per un govern del canvi, un govern progressista i independentista”. Un govern, ha dit, amb Maragall com a alcalde “perquè és el que la ciutadania va escollir”. Artadi també ha avançat que divendres, 31 de maig, viatjarà a Madrid per trobar-se a la presó de Soto del Real amb Joaquim Forn: “Al matí reunirem l’equip i a la tarda ens reunirem també amb Ernest Maragall”. Artadi ha descartat que Colau també hi sigui. La número dos de JxC ha expressat el desig que Forn “pugui ser al meu costat el dia del ple d’investidura”. Si tot va sobre el calendari previst, se celebrarà el dissabte 15 de juny.

Missatge a Colau

Elsa Artadi ha recordat que quan fa quatre anys Ada Colau va guanyar, també per la mínima, les eleccions va reclamar a Xavier Trias que no impedís governar la força que havia vençut: “Un comportament que ella reclamava fa quatre anys i que no està tenint ara mateix”, ha dit, referint-se a les especulacions sobre un possible acord entre BComú i el PSC per a la investidura amb el suport d’alguns regidors de Manuel Valls. Una opció que Colau ha descartat en un vídeo difós aquest dimarts.