La decisió de l’Ajuntament de Barcelona sobre el nou museu Hermitage a la Barceloneta es farà pública aviat, però l’informe encarregat d’avaluar l’impacte del projecte conclou que comportarà “moltes dificultats, sobretot en mobilitat”. Ho ha avançat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. El líder del PSC al consistori ha dit que el govern municipal ha de “vetllar per la seguretat i la mobilitat” dels barcelonins.

El primer tinent d’alcalde, a més, ha deixat entreveure que es proposarà un emplaçament alternatiu a la Barceloneta. “Si finalment es decideix que el port no pot ser l’emplaçament, hem de donar alternatives”, ha afirmat Collboni.

El socialista ha defensat que projectes com el de l’Hermitage arribin a la ciutat, davant de veus contràries a la instal·lació de l’equipament a Barcelona, com ara el regidor de Presidència, Jordi Martí. “No només no hi veig cap inconvenient, sinó que hem de treballar per atreure projectes culturals, tant públics com privats”, ha afirmat el socialista.