L’Ajuntament de Barcelona i el Port de Barcelona mantenen les negociacions sobre què fer amb l’espai de la nova bocana del port, on el Museu Hermitage vol instal·lar una franquícia. Malgrat la negativa reiterada del consistori perquè aquest projecte aterri en aquest enclavament de la ciutat, ara el govern d’Ada Colau “no descarta res” en el diàleg amb el Port, tampoc l’Hermitage. “El que fem és discutir per trobar la millor solució possible per a aquest enclavament. Sense descartar res”, ha dit el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, al programa ‘bàsics’, de betevé.

Tot i evitar tancar la porta definitivament a aquest projecte cultural al port, Subirats considera que la nova bocana no és l’espai idoni per a l’Hermitage, després dels informes municipals que el desaconsellen tal com està plantejat ara per ara. A més, el tinent d’alcalde qüestiona que el complex museístic aporti “cosmopolitisme” a la ciutat, tal com defensen algunes veus: “Necessitem la franquícia d’un museu per aconseguir que Barcelona sigui més cosmopolita?”, s’ha preguntat. En aquest sentit, s’ha mostrat més partidari de “projectar la ciutat al món”.

Joan Subirats, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

Les declaracions de Subirats arriben després que el Port de Barcelona hagi decidit posposar el debat sobre l’Hermitage, a petició expressa de l’Ajuntament, per arribar a un acord amb el consistori sobre què pot acollir aquest emplaçament de la ciutat.

“No diem ‘no’ a l’Hermitage com a iniciativa cultural”

Sigui a la nova bocana del port o en un altre indret, Subirats ha volgut deixar clar que Barcelona no rebutja els projectes de cultura privats: “No diem que no a l’Hermitage com a iniciativa cultural”. En aquest sentit, recorda que hi ha altres espais on pot instal·lar-se, com l’Antiga Foneria de Canons, propietat de la Generalitat; l’edifici actual de l’escola de disseny ELISAVA (que passarà a l’antiga fàbrica de Mercedes del Bon Pastor), adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, o l’antic Teatre Principal de Barcelona.

Malgrat que les converses entre el Port i l’Ajuntament continuen, Subirats no ha posat data límit per arribar a un acord sobre el futur de la nova bocana.