Quan falten 48 hores per al desnonament del Gimnàs Social Sant Pauprevist per al divendres, 30 d’abril─, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, confirma que s’ha intensificat la negociació amb la propietat, la família Samaranch-Viñas. Preguntada per betevé, Colau assegura que la intenció és trobar “una alternativa al desallotjament” perquè l’espai pugui mantenir l’activitat. “Aquest és l’objectiu compartit”, ha dit.

D’altra banda, l’alcadessa ha recordat que l’Ajuntament ha ofert 9,5 milions d’euros als propietaris perquè els venguin l’immoble on està situat el gimnàs, al número 46 de la ronda de Sant Pau. “Hi ha una oferta molt potent […], molt seriosa i que s’ha de considerar. Confiem que es pugui evitar el desnonament“, ha reblat. La cap de l’executiu municipal afirma que “el que volem és una solució acordada i, per això, estem treballant”.

El govern municipal rep pressió de totes bandes

Precisament aquest dimecres al matí, els responsables del Gimnàs Social Sant Pau han apressat els comuns a buscar una sortida en els propers dos dies o bé a expropiar la finca d’una vegada per totes. Ho han reclamat des del Parlament de Catalunya, al costat del Sindicat de Persones sense llar i la CUP. El Grup Municipal d’ERC ja va interpel·lar Colau fa uns dies i aquesta tarda ho farà de nou al costat de Junts per Catalunya.