Passen les hores i el Gimnàs Social Sant Pau té cada vegada més a prop l’amenaça de ser desnonat aquest divendres, 30 d’abril. Per intentar que l’Ajuntament de Barcelona i la propietat de l’immoble (la família Samaranch-Viñas) arribin a un acord “in extremis”, Ernest Maragall (ERC) i Elsa Artadi (Junts) han fet pinya amb els responsables del gimnàs. Tots dos han carregat contra el govern municipal de BComú i el PSC per haver comès “un pecat gravíssim d’omissió” i haver tingut una “actitud de deixadesa” durant més de cinc anys en aquesta qüestió.

Maragall –que aquest dilluns ja va pressionar pel Sant Pau– ha exigit a l’alcaldessa, Ada Colau, “un acord immediat perquè encara hi ha temps”, i ha defensat que l’interès general del Gimnàs Social Sant Pau és motiu de pes perquè l’Ajuntament posi sobre la taula els diners per comprar la finca: “Haurem d’acabar pensant que l’únic defecte del gimnàs és no formar part de la cartera d’amics i coneguts de l’equip de govern?”, ha qüestionat. El republicà ha recordat l’acord pressupostari, amb un fons de 30 M € per comprar edificis singulars.

“Tenen el suport de l’oposició; què més volen?”

De la seva banda, Elsa Artadi ha condemnat “la manca de compromís del govern d’Ada Colau”, després que el ple municipal aprovés adquirir el Sant Pau amb diners públics, l’any 2018. Per això, la líder de Junts ha recordat que “tenen el suport de l’oposició per resoldre el tema, què més volen?”, alhora que ha avisat que “podem arribar a una situació dramàtica” aquest divendres si Colau i Collboni “no fan la feina”.

També ha donat suport al Sant Pau la consellera de Cs a Ciutat Vella, Julia Barea, tot i que no ha intervingut davant dels micròfons. Sí que ho ha fet el director del gimnàs, Ernest Morera, qui ha admès que els treballadors de l’equipament “estem exhausts”. Morera ha reblat a Colau que “mai no han tingut una compra tan fàcil en tenir el suport de l’oposició” i li ha retret que “s’han desaprofitat totes les oportunitats a l’hora de negociar”.

L’Ajuntament diu que ha intensificat la negociació

Des del consistori, han dit aquest dimecres mateix que s’ha intensificat la negociació amb la propietat de l’immoble. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que la intenció és trobar “una alternativa al desallotjament” i ha recordat que l’Ajuntament ha ofert 9,5 milions d’euros als propietaris perquè els venguin l’edifici.