El Gimnàs Social Sant Pau, al Raval, compta les hores que encara queden per tancar un acord d’última hora que eviti el desnonament, previst per a divendres, 30 d’abril. Aquest dimecres a la tarda, el director de l’equipament, Ernest Morera, ha demanat un últim esforç a l’Ajuntament per comprar l’edifici als propietaris (la família Samaranch-Viñas).

“Demanem que l’alcaldessa agafi el timó de les negociacions”, ha instat Morera, “i si no tenen la capacitat d’arribar a un acord, que expropiïn i un jutge fixi un preu just per a tots”. Ha lamentat que els treballadors del gimnàs “estem exhausts de la situació i ha dit que durant els gairebé sis anys que fa que el gimnàs està amenaçat de desnonament “s’han desaprofitat totes les oportunitats a l’hora de negociar”.

Més pressió per a l’Ajuntament

El responsable de l’equipament ha rebut aquest dimecres el suport dels líders municipals d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, i de Junts, Elsa Artadi. Maragall ha defensat la compra de la finca i ha exigit a Colau “un acord immediat perquè encara hi ha temps”. Per la seva banda, Artadi ha acusat de “manca de compromís” el govern d’Ada Colau” i li ha recordat que “tenen el suport de l’oposició per resoldre el tema, què més volen?”.

Colau: “Hem intensificat les negociacions”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha parlat aquest dimecres sobre el Gimnàs Social Sant Pau i ha afirmat que el govern municipal ha “intensificat les negociacions” per trobar “una alternativa al desallotjament” i garantir el futur de l’espai. Colau ha recordat que l’Ajuntament ha ofert 9,5 milions d’euros als propietaris perquè els venguin l’immoble.

El crit d’alerta del gimnàs també ha arribat aquest dimecres al faristol del Parlament de Catalunya, des d’on els responsables de l’equipament han reclamat al govern municipal que aconsegueixi un acord amb la propietat o expropiï la finca una vegada per totes.

Més de 80 anys al Raval

El Gimnàs Social Sant Pau, situat al número 46 de la ronda de Sant Pau, és un equipament fortament arrelat al Raval. Des de fa més de 80 anys, el gimnàs realitza una tasca esportiva i social al barri , que s’ha reforçat amb la pandèmia. Des de fa més d’un any, funciona gairebé com a equipament d’emergència per atendre les persones afectades per la crisi de la covid i oferir dutxes i roba neta.

Fa temps que el gimnàs està a la corda fluixa amb l’amenaça d’un desnonament que es vol aturar amb una protesta convocada aquest divendres a les 7 h a les portes del local.