josep maria argimon eleccions municipals 2023 barcelona

L’exconseller de Salut Josep Maria Argimon ha estat nomenat director d’Infraestructures Científiques del Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC), el centre de recerca de la Fundació Pasqual Maragall que es dedica a la prevenció de la malaltia d’Alzheimer i a l’estudi de les funcions cognitives afectades en l’envelliment sa i patològic. Amb el nomenament fet públic aquest dilluns, tot fa pensar que Argimon, un dels noms que sonava per formar part de la llista de Junts a les eleccions municipals del 2023, s’allunya d’aquest escenari.

Argimon havia ocupat diversos alts càrrecs en el Servei Català de Salut i va ser conseller de Salut de la Generalitat entre els anys 2021 i 2022 a proposta de Junts per Catalunya. En els últims mesos, era un dels noms que s’havia posat sobre la taula per anar a un dels primers llocs de la candidatura del partit juntament amb Xavier Trias, que també ha sonat aquestes darreres setmanes, fins i tot com a alcaldable del partit.

“És un repte entusiasmant

En el seu càrrec nou com a director d’Infraestructures Científiques del BBRC, Josep Maria Argimon passa a liderar un grup multidisciplinari que durà a terme estudis de recerca observacionals i assajos clínics. “És un repte entusiasmant incorporar-me a aquest centre de referència internacional”, ha comentat Argimon.

Fonts del Grup Municipals de Junts a Barcelona han explicat a betevé que la inclusió de Josep Maria Argimon a la llista de Xavier Trias no ha estat mai confirmada ni pel partit ni pel mateix Trias. L’exconseller Argimon va explicar en el seu moment que tenia una oferta professional important sobre la taula i que s’havia d’acabar de decidir. “Sembla que ho ha fet“, apunten aquestes mateixes fonts de Junts.