L’exalcalde Xavier Trias encara no té decidit si es presentarà com a candidat de Junts per Barcelona a les eleccions municipals del 2023. En una tertúlia a Catalunya Ràdio, Trias ha dit que primer vol fer una enquesta per saber si pot guanyar els comicis del maig de l’any que ve i que el resultat marcarà la decisió final: “No té sentit que em presenti jo si no tinc possibilitats de guanyar”.

Al juliol, Trias va deixar la porta oberta a tornar a la política municipal i va dir que aquest setembre, després de les vacances, prendria la decisió sobre si ser un dels candidats a les eleccions del 2023. Ara bé, ja va deixar clar aleshores que si feia el pas no era per perdre. A la ràdio, l’exalcalde ha reclamat “ordre” dins de Junts i evitar picabaralles amb els socis d’ERC al govern a la Generalitat. “No m’interessa ser una figura enmig d’un desordre; aclariu la discussió i després en parlem”, ha sentenciat.

“Una pressió quasi diària”

Tot i les condicions que ha posat, Xavier Trias ha afirmat que “si em presentés tindria possibilitats” i que rep “una pressió quasi diària” per fer el pas. Ara bé, ha remarcat que no prendrà cap decisió fins que “es tranquil·litzi” la situació política. L’exalcalde també ha confirmat que anirà a la manifestació de la Diada que organitza l’ANC. Ha dit que no serà “a primera fila” i ha criticat que el president Pere Aragonès no hi vagi.