Ada Colau ha estat entrevistada aquest dimecres al ‘bàsics’ des de l’Ajuntament de Barcelona, en una edició especial del programa amb motiu de l’entrega dels Premis Ciutat de Barcelona 2022. Eva Arderius ha preguntat a l’alcaldessa sobre l’actualitat de la ciutat i les perspectives per a les eleccions municipals 2023 com a candidata de Barcelona en Comú.

L’alcaldessa ha abordat la polèmica sobre els creuers que arriben a la ciutat i ha instat la Generalitat a reprendre l’estudi per regular els creuers a Barcelona abans del maig. També ha explicat que, a través d’una carta a Pere Aragonès, ha demanat i s’ha ofert a cofinançar que es climatitzin totes les escoles per fer front a les onades de calor. Sobre les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, l’alcaldessa s’ha mostrat convençuda que podria repetir un tercer mandat i ha criticat les altres formacions, que diu no tenen un model alternatiu al seu.

21:12
   

Colau nega un pacte amb Trias 

Ada Colau ha negat que hagi fet cap pacte amb el candidat de Junts, Xavier Trias. “Del que més vam parlar és que convenia fer una campanya no crispada”, ha explicat. Tot i això, assegura que representen models antagònics i critica que, després del seu mandat, “va deixar una ciutat desigual”. 

21:04
   

“Collboni s’ha equivocat marxant i espero que algun dia ho reconegui” 

L’alcaldessa, Ada Colau, ha retret a Collboni que hagi sortit del govern municipal: Collboni s’ha equivocat marxant i espero que algun dia ho reconegui“. Tot i això, ha defensat que manté bones relacions amb els regidors del PSC i, en preguntar-li sobre un possible pacte, ha afirmat que “cal ser pragmàtica” i tenir converses amb els partits més afins. 

20:56
   

Colau defensa la suspensió de relacions amb Israel  

“Barcelona sempre es pronunciarà contra qualsevol causa que vulneri els drets humans“, ha assegurat Ada Colau en l’entrevista al ‘bàsics’ d’aquest dimecres al vespre en relació a la suspensió de relacions amb Israel. L’alcaldessa ha qüestionat que alguns partits donin suport a la suspensió de relacions amb Rússia i en canvi no facin el mateix amb Israel, “un govern d’extrema dreta que fa anys que vulnera els drets humans i incompleix les resolucions de les Nacions Unides”, segons Colau.

20:48
   

L’alcaldessa es mostra preocupada per l’arribada de 400.000 creueristes 

En ser preguntada sobre l’arribada de creuers a la ciutat, Ada Colau ha assegurat que “estem molt preocupats com a ciutat”. Colau reclama que es reactivi la taula d’estudi per la reducció del nombre de creuers “abans que comenci la temporada alta al maig” i assegura que per ser coherents no es pot demanar a la ciutadania que agafi menys el cotxe i en canvi hi hagi un creixement il·limitat de creuers. Explica que l’Ajuntament ha reclamat que el nombre de creueristes que arribin a la ciutat aquest estiu es limiti a 200.000, la meitat del que està previst.  

20:41
   

Colau, sobre la pista de l’aeroport al mar 

No és viable ni sostenible, és contrari al sentit comú”, així de taxativa ha estat l’alcaldessa, Ada Colau, en preguntar-li sobre el projecte d’una pista de l’aeroport sobre el mar. “Aquests 2.000 M € que costaria la pista sobre l’aigua, que els posin a les connexions ferroviàries, que els posin al corredor mediterrani”, ha demanat l’alcaldessa. Colau també ha estat crítica amb la posició poc clara d’ERC: “Les bases d’ERC estan en contra de l’ampliació”, ha assegurat. “I què faran al Parlament? Què votaran?”, s’ha preguntat.  

 

20:35
   

Colau assegura que no estan fent la guerra al cotxe 

L’alcaldessa ha assegurat aquest dimecres al vespre que l’Ajuntament no està fent la guerra al cotxe i ha defensat que amb els canvis urbanístics que s’han fet “no hi ha més col·lapse de trànsit”. A més, ha defensat la seva aposta pel transport públic: “Barcelona està fent els deures apostant pel transport públic perquè hi hagi una alternativa”. 

20:26
   

Com està Barcelona? En parla Ada Colau 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, explica que la ciutat està recuperant població i que té la dada d’atur més baixa dels darrers 15 anys: “Generem més llocs de feina que Madrid”. 

19:58
   

“Barcelona és capital cultural i científica” 

Ada Colau ha assegurat, després de l’entrega dels Premis Ciutat de Barcelona, que la ciutat és “capital cultural i científica”. “No ens resignem a ser ciutat de turisme i especulació, sinó que tenim talent científic i educació”, ha explicat en l’entrevista de l’edició especial del programa ‘bàsics’.