L’entitat SOS Besòs reclama amb contundència l’atenció de les administracions ara que han passat quatre dies de l’impacte de bales a diversos pisos del barri. En una entrevista al programa ‘bàsics’, Tareixa Pardo, membre de l’associació, ha assegurat que episodis com aquest són cíclics des de fa dècades i critica decidida que ningú no ha afrontat la problemàtica: “No podem ser el traster de Barcelona”, ha dit amb tristesa. Per ella, és important que “s’assumeixin responsabilitats”.

Pardo té claríssim que al Besòs operen grups criminals i assenyala els Mossos i el Departament d’Interior per haver-se’n desentès. D’altra banda, replica a les paraules del tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, per, segons el seu parer, criminalitzar alguns col·lectius. “Parla de dinàmiques de clans i està assenyalant directament els gitanos”, l’ha acusat. La membre de SOS Besòs ha conclòs que la “deixadesa” del barri genera “inseguretat” al veïnat.

Trets a l’aire i bales que creuen finestres

Dijous passat almenys quatre pisos del barri van rebre l’impacte de bales perdudes. Un dels veïns afectats va explicar a betevé que va descobrir-ho el matí següent. Una bala havia trencat el vidre del seu habitatge mentre dormia, havia travessat el menjador i, fins i tot, un quadre i la paret. Els Mossos d’Esquadra ja han obert una investigació per esclarir què va passar.

El que també investiga la policia catalana és un tiroteig al barri de Verdum, que va tenir lloc el mateix dijous al migdia, cap les 13.30 h. Una persona en va resultar ferida greu i, segons van explicar els veïns, hi havia hagut una baralla amb diversos trets. De fet, un va impactar contra un taxi. Diumenge, 31 de març, una altra persona també va resultar ferida per arma de foc a la Mina.