El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha reconegut que l’impacte de bales perdudes a l’interior de diversos pisos del barri del Besòs dijous de matinada és conseqüència de “baralles entre bandes de delinqüents” de la zona. Batlle assegura que són “fets molt puntuals”, però que cal combatre per l’augment de la inseguretat que comporten.

S’intensifica la presència policial a la zona

Batlle ha explicat que ara mateix ja s’està fent una actuació policial més intensiva al Besòs que implica tant el cos de la Guardia Urbana de Barcelona, com el de Sant Adrià del Besòs, així com agents dels Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació per aclarir les causes d’aquests fets.

Tot i que el tinent d’alcaldia assegura que són accions que passen “de manera esporàdica”, cal combatre-les perquè en aquest cas impliquen “armes de foc” i això, diu, “representa un augment” de la violència.

Batlle demana col·laboració ciutadana

Batlle també ha volgut fer una crida a la tranquil·litat, després que l’entitat SOS Besòs alertés de l’augment de la inseguretat a la zona, molt propera al barri de la Mina on la setmana passada també va haver-hi un tiroteig. El polític ha remarcat la necessitat que hi hagi col·laboració ciutadana per poder determinar qui són les persones que hi ha al darrere d’aquestes accions.

Els veïns volen un pla de seguretat a llarg termini

Per la seva banda, des de l’entitat SOS Besòs, Teresa Pardo, assegura que més enllà de fer actuacions puntuals quan hi ha puntes de violència, cal un pla de seguretat que s’allargui en el temps i abordi el problema de manera global.

Pardo reconeix que els grups que causen problemes són al barri des de fa anys, sense que s’hagi fet “cap actuació contundent per desmantellar-los”, i això té un impacte en el dia a dia “d’un barri treballador més enllà de les puntes de violència”.