tiroteig verdum

Els Mossos d’Esquadra investiguen un tiroteig a Barcelona. L’incident s’ha produït aquest dijous al migdia, cap a les 13.40 h, al barri del Verdum, entre el carrer de Góngora i el de Luz Casanova. Segons han confirmat els Mossos d’Esquadra, una persona ha resultat ferida greu i ha anat pel seu propi peu primer al CAP Roquetes i després a l’hospital. Els veïns han explicat a betevé que hi ha hagut una baralla entre diverses persones. Altres testimonis han assegurat a Europa Press que una persona “ha disparat almenys una desena de vegades” a la via pública i que anava acompanyada per dues més. Un dels trets ha impactat contra un taxi.

Diverses dotacions de Mossos d’Esquadra s’hi han desplaçat i han acordonat tota la zona compresa entre els carrers d’Almansa, Góngora, Batllori i Marin, a la recerca de proves, inclòs a les papereres i contenidors. També han marcat els impactes de bala, que s’han deixat veure a alguna façana i al vidre d’una xurreria.

Mentrestant, el veïnat segueix l’actuació amb expectació, tot i que asseguren, que les baralles són habituals en aquest indret. Alguns veïns i veïnes del barris han mostrat temor per la situació que es viu en els darrers dies. Apunten a clans rivals i asseguren que dilluns ja hi va haver una altra baralla i es van sentir un parell de trets. Un altre tiroteig del qual Mossos d’Esquadra no en té cap constància.

Ensurt dels alumnes de l’Escola Pia Luz Casanova

Es dona el cas que el tiroteig s’ha produït ben a prop d’una escola, la Luz Casanova. Segons testimonis, els alumnes de menjador han escoltat els trets i s’han espantat. L’escola s’ha apressat a enviar un comunicat tranquil·litzador a les famílies, en què explicava que s’ha seguit en tot moment les indicacions dels cossos de seguretat, i que s‘ha respost les preguntes i inquietuds dels infants per calmar els ànims i deixar clar que l’escola ha estat en tot moment un espai segur.

Altres tirotejos a Barcelona

No és el primer tiroteig que s’ha registrat a l’àrea de Barcelona aquests últims dies. Aquest mateix dilluns una persona va resultar ferida per arma de foc al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. A banda, aquest 2024 també hi ha hagut altres incidents amb pistoles a la ciutat. Per exemple, el 21 de febrer, els Mossos van disparar un home que intentava fugir d’un control de drogues a Vallvidrera. El sospitós va provar d’envestir els agents amb el seu vehicle quan un dels policies va disparar-li al braç per evitar-ho. 

Mesos abans, el 24 de desembre del 2023, va morir un home de 32 anys en un tiroteig al carrer de Blai. El 12 de setembre també hi va haver un incident amb armes de foc al barri de la Pau, que no va provocar ferits però que va indignar els veïns. En canvi, l’11 de juny, hi va haver un altre tiroteig a la Mina que, en aquest cas, sí que va acabar amb un ferit greu.