La gala dels XXII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques ha tingut lloc, atípicament, de manera no presencial per les restriccions de seguretat imposades per la crisi del coronavirus. Recuperable, íntegrament a YouTube, l’han conduïda un any més els presentadors Toni Puntí i Anna Pérez Pagès, però l’entrega de premis ha estat substituïda per connexions entre els membres del jurat i els guardonats, alternada amb actuacions musicals de Glòria Ribera.

L’espectacle ‘Falaise’, de la companyia de circ Baró d’Evel, ha recollit tres premis de les cinc nominacions que tenia, entre els quals el guardó a millor espectacle (a més dels guardons a l’espai escènic i l’espai sonor). ‘Falaise’ es va poder veure al Grec, festival que obre l’edició del 2020, precisament, amb un nou espectacle de Baró d’Evel, ‘A tocar!’

Quatre premis per a ‘Europa Bull’

Un altre muntatge multipremiat ha estat ‘Europa Bull’, amb quatre guardons de vuit nominacions. L’espectacle de la companyia Indigest ha estat mereixedor dels premis a la direcció i a la dramatúrgia de Jordi Oriol. També a l’actriu de repartiment (Olga Onrubia) i a la música original/adaptada. Els intèrprets principals guardonats han estat Montse Esteve, pel seu paper a ‘Stabat Mater’, i Pere Arquillué pel protagonista de ‘Jerusalem’.

‘Ocaña, reina de las Ramblas’ ha rebut els premis al musical i a l’actor de musical (Joan Vázquez). En l’apartat de dansa, el premi principal ha esta per a ‘Flamigos’, amb coreografia d’Albert Quesada. D’altra banda, l’actor Hermann Bonnin ha estat distingit amb el premi honorífic Gonzalo Pérez de Olaguer i el Projecte Vaca, amb el premi Maria José Ragué.

Si voleu consultar la llista de premis complet i veure el vídeo dels premis ho podeu fer a https://premisdelacritica.recomana.cat/