La banda barcelonina Sidonie torna amb un nou disc, ‘El regreso de Abba’, que recupera els personatges i els escenaris de la novel·la del mateix nom, que va marcar el debut literari del vocalista Marc Ros. Amb tots tres parlem d’aquest nou treball al sofà de l’Àrtic.

 

‘El regreso de Abba’

El divendres, 2 d’octubre, el grup publica ‘El regreso de Abba’, un àlbum vinculat a les pàgines i personatges del debut literari del cantant de la banda, Marc Ros. A més, l’àlbum inclou la primera cançó en català del grup i que es titula ‘Portlligat’. Es tracta del segon single del disc, del qual ja van avançar durant el confinament la cançó ‘Me llamo Abba’. El nou treball de la banda experimenta amb sonoritats fins ara poc habituals en el trio barceloní i inclou totes les cançons que surten a ‘El retorn d’Abba’, la novel·la de Marc Ros. El vocalista i compositor de la banda ha explicat que l’escriptura del llibre i la del disc van anar juntes, i que la novel·la té tot l’estil i els aires que han fet famosos els Sidonie.

El pitjor grup del món?

El Marc, el Jesús i l’Àxel són tres barcelonins que han passat de ser uns joves desconeguts en un concurs de talents de l’Hospitalet de Llobregat a ser part de la banda sonora de la nostra generació. Formats a finals dels 90, els Sidonie van començar la seva carrera en anglès, abans de deixar el seu públic ‘Fascinado’ amb el seu salt en castellà, desencadenar un autèntic ‘Incendio’ amb una discografia de més de 15 àlbums i gravar-nos les seves cançons al cervell o ‘En mi garganta’. Però tot i vendre milers de discs i omplir recintes, els Sidonie també poden tenir ‘Un día de mierda’ que els faci pensar que són ‘El peor grupo del mundo’. Nosaltres, això sí, no hi estem d’acord, i per això celebrem que ara tornin amb ‘El regreso de Abba’. I amb un nom així, només ens falta preguntar-los si el seu proper objectiu és guanyar a Eurovisió.