Les malalties mentals i tot el que s’hi relaciona són el focus d’atenció d’una nova edició del Brain Film Fest, la tercera. Té lloc entre els dies 1 i 3 d’octubre al CCCB, després que s’hagués d’anular al març. Dura un dia menys, però és presencial. Això sí, amb preinscripció obligada per totes les projeccions, taules rodones, converses i conferències (tot gratuït, només els tallers són de pagament).

“Per nosaltres el contacte amb la comunitat de gent interessada amb tot el que té a veure amb el cervell és molt important. Per això necessitem un certamen presencial. També perquè té un objectiu eminentment divulgatiu”, explica Cristina Maragall, codirectora del Brain Film Fest amb Albert Solé.

X Premi Solé Tura i Covid Curts

De fet, totes les projeccions de pel·lícules llargues venen complementades amb converses o conferències. És el cas, per exemple, de la projecció de ‘Mind my mind’, de Floor Adams, que anirà acompanyada de la xerrada “La força de l’optimisme”, amb intervenció des de Nova York del doctor Luis Rojas Marcos.

La secció competitiva és la dels curtmetratges que opten al X Premi Solé Tura. Hi ha sis sessions de projecció dels curts seleccionats, com també dels microcurts (de menys de dos minuts) que opten a premi. La novetat, enguany, és el concurs Covid Curts, de curtmetratges fets durant el confinament. “És veure com ens ha afectat en l’àmbit psicològic el confinament i la pandèmia”, argumenta Cristina Maragall.

Aquests curts es poden veure al lloc web del festival, organitzat un any més per la Fundació Pasqual Maragall, la Fundació Uszheimer i Minimal Films.