Els qui algun cop hagin escoltat en directe el ‘Io t’abbraccio’ que Händel va escriure per a la seva òpera “Rodelinda”, segurament estaran desitjant rebre ara aquesta abraçada musical interpretada per les veus privilegiades de Xavier Sabata i Núria Rial. El contratenor i la soprano es posen sota la direcció de Dani Espasa, al capdavant de la formació Vespres d’Arnadí, en un concert que porta al Palau de la Música àries, recitatius i duets d’un dels compositors anglesos més reconeguts de tots els temps. L’espectacle s’havia d’haver celebrat el passat 14 de març sota el títol d’‘Il duello amoroso’, però es va cancel·lar a causa del confinament. Ara han reprès els assajos a la Casa de Sant Felip Neri i l’han rebatejat amb el nom del duet que tanca el programa i que fa referència a totes les abraçades que no s’han pogut donar durant la crisi sanitària.

Georg Friedrich Händel (1685-1759), d’origen alemany però nacionalitzat anglès, va ser un dels exponents més importants de la música barroca a Anglaterra, que a principis del segle XVIII va tenir una important influència italiana. Un repertori que coneixen bé els músics de Vespres d’Anardí, una formació nascuda el 2005 amb l’objectiu d’interpretar la música barroca d’una forma fresca i actual però respectant els instruments i els criteris històrics.

El programa de dimecres al Palau de la Música inclourà una interpretació del Concerto grosso HWV 318 en do major ‘Alexander’s Feast’ i una tria d’àries d’òpera que inclouen fragments de ‘Flavio’, ‘Rodelinda’, ‘Rinaldo’, ‘Agrippina’ i la cèlebre ‘Piangerò la sorte mia’ que es canta a ‘Giulio Cesare in Egitto’.

 

Informació de servei

Direcció i clavecí: Dani Espasa
Interpretació: Núria Rial (soprano) i Xavier Sabata (contratenor). Vespres d’Arnadí: Lina Tur Bonet, Elisabeth Bataller, Ricart Renart, Oriol Algueró i Pavel Amilcar (violins I); Adriana Alcaide, Cecilia Clares, Josep Martínez Reinoso, Ángela Moro i Fèlix Ferrer (violins II); Núria Pujolràs, Elizabeth Gex i Jordi Armengol (violes); Oriol Aymat, Oleguer Aymamí i Urko Larrañaga (violoncels); Mario Lisarde (contrabaix); Pere Saragossa i Ivan Alcazo (oboès); Carles Vallès (fagot); Pierre-Antoine Tremblay i Pepe Reche (trompes) i Josep Maria Martí (arxillaüt i guitarra barroca)
Horaris: el 8 de juliol a les 21 h
Espai: Palau de la Música Catalana
Durada: 75 minuts
Preu: 25 €