Entre els objectius que expliquen la creació d’aquest festival hi ha la voluntat, d’aquest grup creat l’any 2005, de descobrir autors catalans desconeguts o amb alguna relació amb Catalunya i difondre’n l’obra. Impulsant aquest projecte, a part de donar visibilitat a la seva formació, Vespres d’Arnadívolen ajudar joves cantants especialistes en música antiga i fomentar-ne el desenvolupament. D’aquesta manera volen convertir-se en una alternativa cultural de qualitat per als ciutadans i visitants de la ciutat. I més ara, que els auditoris de Barcelona estan apostant cada vegada més per la música barroca. Segurament perquè en l’actualitat hi ha més públic entès i interessat en aquest estil musical. Dani Espasa ha explicat en l’entrevista de Barcelona FM que creu que l’interès és a causa del fet que la música barroca té un punt d’improvisació que fa que cada grup tingui una visió molt diferent d’una mateixa partitura.

Del festival en destaca el seu vessant didàctic: abans de començar cada concert el musicòleg i assessor del festival, Josep Dolcet, realitzarà unes xerrades divulgatives destinades a contextualitzar les obres i els autors que s’hi interpretaran. Tots els concerts d’aquest nou festival tindran lloc a l’església de Sant Felip Neri, a dos quarts de nou del vespre, els dies 15 i 22 de juny i 7 i 14 de juliol. Un lloc molt especial per a aquest nou festival. Dani Espasa ha volgut destacar en l’entrevista que Sant Felip Neri té la mateixa edat que el repertori que es tocarà en cada un dels concerts.

La primera actuació porta per títol ‘I virtuosi mendicanti’, que es representarà aquest dimecres i tindrà un preu especial de 10 euros per ser el concert inaugural. El segon concert venecià comptarà amb la col·laboració de Marta Infante i portarà per títol ‘Nel profondo e cieco mondo’. ‘Dolcissima anima’, amb el tenor Emiliano Gonzàlez Toro, serà el tercer concert, el 7 de juliol. I l’últim serà ‘Il teatro nel mondo’, que com la resta de concerts costarà 15 euros.