L’espectacle, que fa funcions a l’Almeria Teatre, és la presentació oficial d’una companyia júnior de la Camut Band. “Ja fa temps que tenim gent del planter que ha esdevingut professional. A més, en una companyia tradicionalment masculina hi ha un cos de ball femení”, explica un dels veterans de Camut Band, el percussionista Toni Español.

‘Entre peus i mans’ segueix la línia dels espectacles de la casa, que des de mitjans dels anys noranta agermana percussió africana i claqué (“tap dance”). Estefanía Porqueras, Maria Baltrán i Maria Florensa ballen a sobre de grans tambors mentre les acompanyen, des de diversos instruments de percussió, Toni Español i David Egea.

Ball sobre sorra, comicitat i interacció amb el públic

A l’espectacle no manca un número de ball sobre sorra a càrrec d’Estefania Porqueras, que recull el testimoni d’un gran especialista i també veterà de Camut Band com és Guillem Alonso. “Barcelona és una feu europeu del claqué. Hi ha diverses generacions d’intèrprets i tocava que els que són a la vintena pugessin a l’escenari”, comenta la ballarina.

Espectacle per a tots els públics, té també, com és habitual en Camut, moments còmics i d’interacció amb els espectadors. El naixement d’una companyia júnior permetrà a Camut Band defensar dos espectacles en paral·lel. ‘Entre peus i mans’ fa funcions entre el 22 i el 25 de juliol.