La Perla 29

estrena una nova versió de ‘La reina de la bellesa de Leenane’, de Martin McDonagh. Un muntatge dirigit per Julio Manrique que s’estrena com a director amb la companyia.

 

Es tracta d’un espectacle situat en una Irlanda rural (molt ben recreada, per cert, amb una escenografia preciosa a dues bandes), que descriu la relació tòxica entre una mare i una filla obligades per les circumstàncies a conviure soles durant molts anys. Una relació que es veurà alterada per l’aparició dels germans Doole. Un drama rural amb moments còmics que McDonagh va escriure amb només 26 anys i en només una setmana.

Irlanda, país habitual del nostre teatre

No és el primer cop que La Perla 29 ens proposa un espectacle situat a Irlanda. Segurament molts recordareu els muntatges de ‘Traduccions’ o de ‘Dansa d’agost’, tots dos textos de Brian Friel. I tampoc no és el primer cop que veiem a casa nostra un text de Martin McDonagh. Sense anar més lluny, fa dues temporades vam poder gaudir del muntatge ‘La calavera de Connemara’, amb una gran interpretació d’Oriol Pla a La Villarroel que va endur-se diversos premis i elogis per part de crítica i públic.

Per cert, si amb els noms d’aquests espectacles teatrals encara no us queda clar qui és  Martin McDonagh, potser sí que el coneixereu per alguna de les seves pel·lícules com, per exemple, ‘Tres anuncios en las afueras’, que es va endur quatre Globus d’Or i dos Oscars el 2017.

Però aquesta és només una de les novetats de la cartellera teatral. Aquí en teniu la resta!