Com cada 12 de febrer, dia de Santa Eulàlia, les gegantes de la ciutat han celebrat un dels actes més antics de la festa: el ball de les Laies. Abans d’aquesta dansa, les gegantes han fet una passejada pel centre històric de la ciutat. Un cop el seguici ha arribat a la plaça de Sant Josep Oriol ha començat una cercavila fins a la plaça de Sant Jaume. El recorregut ha passat per la plaça de la Cucurulla, el carrer dels Boters, la plaça Nova, la baixada de Santa Eulàlia o el carrer dels Banys Nous, entre d’altres.

Homenatge a Santa Eulàlia

Cap a tres quarts de vuit del vespre la processó ha arribat a la baixada de Santa Eulàlia i allà la comitiva s’ha aturat davant la imatge de la patrona per fer-li una ofrena floral en forma d’homenatge i ballar, amb la música dels grallers, el ball de Santa Eulàlia. Les encarregades de la dansa són la Laia i la Laieta de la plaça Nova.

La passejada ha continuat fins a la plaça de Sant Jaume, on el seguici ha desfilat sota el penó de Santa Eulàlia col·locat a la balconada de l’Ajuntament. Finalment, les gegantes han repetit el ball acompanyades de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.