El Pregó dels infants -que cada any s’encarrega a alumnes barcelonins per les Festes de Santa Eulàlia– ha girat entorn el dret dels menors a participar en la vida pública. Sota el títol “Barcelona escolta els infants”, una representació de diversos alumnes de Barcelona han llegit el pregó en el qual han demanat que es tingui en compte la seva opinió en qüestions que els afecten directament. 

Demanen contribuir a fer una ciutat millor

Els infants també han reclamat fer una ciutat millor i han posat diversos exemples: anar amb bicicleta perquè és un mitjà de transport sostenible i mantenir els carrers nets d’orins de gossos. Els escolars han entregat el document del pregó a l’alcaldessa, qui ha assegurat que el tindrà penjat al despatx per tenir en compte les seves demandes durant el dia a dia.

En l’elaboració del pregó hi han participat 887 alumnes de 3r, 4t i 5è de primària de 19 centres escolars de la ciutat. Tots ells han reflexionat, han fet propostes i finalment han elaborat el document. Durant l’acte d’aquest dimarts, que s’ha fet a l’avinguda de la Catedral, hi ha hagut l’actuació del grup musical Xiula per als menors que hi han assistit.