Josep Maria Pou
Autor: Pere Francesch

(ACN) El Teatre Romea ha anunciat aquest dilluns que l’actor i director Josep Maria Pou serà el nou director artístic. Té mig segle d’experiència en el món teatral tant en àmbit estatal com català i substituirà l’actor Carles Canut, que va morir fa uns mesos, al capdavant del càrrec. Pou va iniciar la seva col·laboració amb Focus l’any 2003, quan va estrenar l’obra ‘Celobert’, de David Hare, precisament en el Teatre Romea el gener d’aquest mateix any.

Fa 10 anys que dirigia el Goya

L’any 2008 va arribar al capdavant del Teatre Goya i des de llavors se li ha reconegut la seva tasca. Durant aquest període ha consolidat la línia artística de l’espai i ha programat diverses obres amb èxit de públic. Una d’aquestes ha estat ‘Moby Dick’, d’Herman Melville (2018).

La relació amb Focus es va consolidar després d’estrenes plenes d’èxit com ‘El rei Lear’, de William Shakespeare (2004); ‘La cabra o ¿quién es Sylvia?’, d’Edward Albee (2005-2006); ‘Su seguro servidor, Orson Welles’, de Richard France (2008) i ‘Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano’, de Mario Gas i Alberto Iglesias (2015-2017). Totes aquestes obres van ser representades al Teatre Romea.

Josep Maria Pou va rebre l’any passat el premi Català de l’Any 2017 després d’un llarg recorregut escènic. També ha rebut una Creu de Sant Jordi i un Gaudí Honorífic.