La reinserció és possible i a la Fundació Ared ho demostren des de fa 25 anys, aquest cop sobre la passarel·la del 080 Barcelona Fashion. L’entitat treballa per aconseguir la integració social i laboral de persones en situació d’exclusió social, principalment dones procedents de centres penitenciaris i de serveis socials. Al seu taller de confecció, dins l’empresa Salta-Ared, han creat 5 col·leccions que busquen renovar el vestuari laboral amb dissenys originals per a la sanitat, l’hostaleria i l’educació, entre d’altres sectors.

La desfilada d’aredtextil by fundacióared ha tancat la 23a edició del 080 al Recinte Modernista de Sant Pau, on 47 models voluntaris de l’entitat presidida per Judit Mascó han presentat les col·leccions Hipster, Vichy, Jeans i Basic, dissenyades per Carmen Mestres.

 

Un projecte sorgit a Wad Ras

La Fundació Ared va néixer el 1994 al Centre Penitenciari de Wad Ras. Aleshores eren només cinc dones privades de llibertat i una monitora de confecció. Actualment, al taller hi treballen una trentena de persones que reben formació i acompanyament dins l’empresa de reinserció Salta-Ared, que també ofereix serveis de càtering. En aquests 25 anys, l’equip d’Ared ha comprovat que la possibilitat de reingressar a la presó de les persones que han estat privades de llibertat baixa del 40% al 5% si se’ls donen oportunitats. En aquests anys han atès més de 10.000 persones i han ajudat a la inserció de més de 3.000.