El cineasta Ventura Durall i l’actriu Anna Alarcón estrenen divendres, dia 18, als cinemes ‘L’ofrena’, un cop ja s’ha pogut veure al Festival de Màlaga. Avui seuen al nostre sofà per parlar d’aquest film i de la situació del cinema català.

 

Un film sobre el perdó

En Jan té un compte pendent amb la Violeta. La Rita vol ajudar el Jan. La Violeta només vol oblidar. Tots tres formen un triangle de relacions tòxiques i rancúnies arrelades que recorre la joventut i la maduresa dels seus personatges, i que pot acabar de la pitjor manera. Ventura Durall torna a la ficció amb ‘L’ofrena’, un film en què es torna a reunir amb Àlex Brendemühl i hi suma les actrius Anna Alarcón i Verónica Echegui. Tots tres intèrprets fan creïbles uns personatges trencats i portats al límit, a qui els cal estimar i no en saben.

Treballar a flor de pell

Els barcelonins Anna Alarcón i Ventura Durall són dos artistes que en el seu camí professional no han parat de capbussar-se en territoris profunds de l’ànima humana… i segurament n’han sortit més savis. L’Anna, per exemple, després de graduar-se al Col·legi del Teatre, ha alternat el retrat íntim de l’amistat i la parella de ‘Sé de un lugar’ amb la intensitat reflexiva d’una ‘Psicosi a les 4.48’. El Ventura, per la seva banda, després de graduar-se a l’ESCAC, ha despullat els sentiments de culpa i perdó de ‘Les dues vides d’Andrés Rabadán’ i ha filmat els vincles familiars i generacionals a ‘Els anys salvatges’. Ara tots dos treballen junts per primera vegada per portar-nos una ‘Ofrena’ a la gran pantalla, i per a nosaltres, el regal és que ens acompanyin avui al plató de l’’Àrtic’ disposats a compartir aquest viatge íntim i personal.

L'ofrena