La mascareta és sens dubte la icona gràfica de la crisi sanitària que vivim. És una de les mesures imprescindibles del dia a dia i el canvi més visible de la nova normalitat. En Xavier Basiana, impulsor de la Nau Bostik, ha utilitzat aquest objecte com a centre de l’exposició “Retrats de la pandèmia”, que es pot visitar fins a finals de mes a l’espai Josep Peña de la Nau Bostik.

La força de les mirades

Diferents veïns han estat fotografiats per ell, nus i duent només la mascareta. Explica Basiana que això li ha permès captar tot el que els ulls expressen, encara que no es vegi la resta de l’expressió facial. Aquesta situació, diu, ens ha fet mirar-nos als ulls d’una altra manera.

nau bostik expo covid 19

Cinc anys de vida de la Bostik

Ja fa un lustre que l’equipament cultural es va posar en marxa. En aquests cinc anys ha esdevingut un equipament cultural i social neuràlgic creatiu de la Sagrera. Ara es plantegen el futur incert com a una oportunitat per aconseguir ser també l’altaveu del barri. Això vol dir fer més debats i trobades  per parlar dels problemes del barri amb tots els actors responsables.