La gastronomia i els bons restaurants no paren de créixer a Barcelona. Els nostres “gastronomistes”, Josep Sucarrats i Carme Gasull, ens parlen d’aquest fenomen que està vivint la ciutat i ens proposen una tria de tres noves obertures de restaurants que han posat els fogons en marxa aquest 2018!

3

Cocina Hermanos Torres

Sergio i Javier Torres

Després d’haver aconseguit dues estrelles al restaurant ‘Dos Cielos’, que van tenir a l’hotel Melià Sky, els germans Torres van decidir emprendre una proposta 100% personal en un espai insòlit, la nau d’un antic garatge al barri de Les Corts. No és només un restaurant, sinó també  un laboratori d’innovació: el 70% del local l’ocupen les cuines i només el 30% es dedica als clients, que tasten plats carregats de memòria, ja que s’inspiren en sabors i tècniques familiars actualitzades.

Preu mitjà carta: 110 euros
Preu menú degustació: 135 euros
Lloc: Carrer del Taquígraf Serra, 202

Pur

Nandu Jubany

El juny passat Nandu Jubany va obrir un nou restaurant al passatge de la Concepció. Es tracta d’un espai que rep els clients amb un aparador de producte fresc del dia, que va canviant segons la temporada. Poden ser unes gambes, uns bolets, unes mongetes… el repte de la cuina és conservar tota la puresa dels sabors i les propietats d’aquests ingredients excel·lents. No utilitzen grans artificis tècnics sinó que la importància recau en la passió per la brasa, el rigor i la precisió.

Preu mitjà carta: 80 euros
Lloc: passatge de la Concepció, 11

1

Xavier Pellicer

Xavier Pellicer

Aquesta primavera el xef Xavier Pellicer va obrir, prop de La Pedrera, un restaurant que porta el seu propi nom. De fet, és el successor del ‘Céleri’, un establiment que va tenir una estrella Michelin. El nou restaurant fa pràcticament la mateixa cuina, incloent-hi els plats amb més èxit. Les verdures i hortalisses n’acostumen a ser les protagonistes, mentre que la proteïna animal fa el paper de comparsa. Una cuina saborosa, i a la vegada saludable i equilibrada, que està triomfant entre els barcelonins.

Preu mitjà carta: 55 euros
Preu menú degustació: de 44,80 a 53,70
Lloc: carrer de Provença, 310