Les I Jornades Gastronòmiques Sants Fa Xup Xup volen reivindicar la cuina santsenca i donar a conèixer els 22 establiments que hi participen. Aquesta iniciativa d’El Petit Celler sorgeix d’una experiència anterior que van fer l’any passat a Gràcia: “Hem volgut fer el mateix amb la gent de Sants i ens hem ajuntat més de 20 bars i restaurants de la zona. Cadascú fa un tipus de cuina diferent aquí al barri, i és una de les coses que realment té gràcia”, explica Albert Garcia, de Sants es Crema.

Menú i maridatge

Els diferents bars i restaurants que hi participen disposen d’un menú elaborat amb productes de temporada i proximitat acompanyat d’un maridatge. En el cas de Sants es Crema han escollit un menú degustació de vuit plats. El xef Jordi Vernús explica que han agafat sis plats de la seva carta habitual i han afegit dos plats preparats especialment per al menú del Xup Xup: “Fem un llagostí amb rovellons a la graella amb una maionesa de plàncton i llima quefir i, també, l’ostra amb albergínia fermentada que porta un escabetx de carabassa”.

Les primeres jornades del Sants Fa Xup Xup s’acabaran el pròxim 18 de novembre i atesa la bona acollida ja han confirmat que hi haurà una segona edició.