Mario Gas i Mar Ulldemolins protagonitzen ‘Maestro Fellini’, un homenatge al director italià dirigit per Guido Torlonia. Un cant d’amor al cinema a través de la mirada d’un dels grans genis de la història del setè art.

‘Maestro Fellini’ és un homenatge al grandíssim director italià en forma de lectura en primera persona, com si fossin unes memòries construïdes a través de cartes, escrits, entrevistes, notes de direcció. Un monòleg a dues veus que ens acosta a les seves reflexions sobre el cinema, sobre la seva manera de rodar. Per exemple, deia que no era ell qui dirigia la pel·lícula, sinó més aviat al revés, i creia que les històries continuaven vives, fins i tot un cop acabada la pel·lícula, per això mai no hi posava la paraula “fi”. Tot plegat il·lustrat amb imatges de les seves pel·lícules, imatges del propi Fellini en entrevistes o documentals, i testimonis d’amics i artistes que van treballar amb ell, com Marcello Mastroianni, Nino Rota o Roberto Benigni.

Un monòleg a dues veus que interpreten Mario Gas i Mar Ulldemolins, en la versió en català, però que ha tingut variacions en el repartiment. Les dues últimes setmanes s’ha pogut veure en castellà, amb el mateix Mario Gas i amb Serena Vergano.  I el 20 de gener, el dia exacte que Fellini hauria fet 100 anys, van fer una funció especial, en italià i amb la presència de Rossy de Palma i Sergio Rubini.

Entrevista a Rossy de Palma

Per cert, recordem també que fins a final de mes, la Filmoteca dedica tot un cicle a Fellini, per tant, ocasió magnífica per tornar a veure les seves pel·lícules en pantalla gran.

Informació de servei

Autoria: Ludovica Damiani i Guido Torlonia
Direcció: Guido Torlonia
Intèrprets: Mario Gas i Mar Ulldemolins
Dates: fins al 16 de febrer
Horaris: de dimecres a dissabte, a les 20.30 h. Diumenge, a les 18 h
Durada: 90 minuts
Preus: entre 18 i 22 euros
Espectacle en català