Una institució de la rumba catalana, el grup Sabor de Gràcia, ha omplert el Palau de la Música amb motiu de la festa de celebració dels 25 anys. El Palau no estava només ple d’espectadors, sinó també de músics. A banda de la vintena de músics que conformen, per moments, Sabor de Gràcia, han estat convidats a l’escenari membres de Txarango, Els Catarres, La Pegatina o Los Banis, músics veterans com Josep Mas ‘Kitflus’ o el Cor Infantil de l’Orfeó Català, entre molts altres.

Una de les primeres col·laboracions ha agermanat precisament el cantant d’Els Catarres, Èric Vergés, i el Cor Infantil de l’Orfeó per interpretar ‘De pares a fills’, un tema d’Els Catarres que Sabor de Gràcia ha enregistrat en el disc de celebració ’25A’. Amb Rubén Sierra de La Pegatina ha sonat un clàssic del rei Peret, ‘La noche del hawaiano’.

Sabor de Gràcia, masia de la rumba

Amb Txarango, el grup ha dut al terreny de la rumba ‘Què volen aquesta gent’, de Maria del Mar Bonet. I amb Josep Mas ‘Kitflus’, ‘Indiferencia’, un tema amb cadència de bolero que el grup ha enregistrat amb el veterà teclista a ’25A’. “Hem volgut convidar els joves que sempre ens diuen que sempre ens han escoltat i músics veterans dels quals hem après”, comenta Sicus Carbonell, ànima i líder de la banda.

Carbonell ha dedicat el concert a un dels molts mànagers que ha tingut el grup, l’exconseller Lluís Puig, i també, emocionat, al seu avi, que li va regalar la primera guitarra. També ha dedicat la cançó que obre el disc, ‘Volem cantar’, al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. El concert ha acabat amb ‘En casa de Sabor de Gràcia’, amb els joves rapers Moncho Chavea & Original Elías. “Sabor de Gràcia és i ha sigut la masia de la rumba”, afirma Sicus Carbonell.

La discogràfica Discmedi acaba de llançar al mercat ’25A’, disc de celebració dels 25 anys que es pot adquirir en català, en castellà, o en un “pack” doble amb els dos (només en CD, perquè la versió vinil és única i bilingüe).