Pol Cruells ha adaptat al català ‘People have the power’ i l’ha titulada ‘Junts tenim la força’, i seguint l’exemple del que van fer els membres del Grup de Folk i altres cantautors catalans de finals dels anys 60 quan traduïen d’urgència els èxits de Woody Guthrie, Pete Seeger o Bob Dylan, com ‘No serem moguts’, ‘Vull ser lliure’ o ‘Escolta-ho en el vent’.

 

L’adaptació s’ha fet respectant el llenguatge oníric original. L’Escola de Música Creu Alta de Sabadell ha donat suport a l’adaptació mobilitzant una gran massa coral. L’arranjament coral de la cançó és obra dels responsables de Choir! choir! choir!, Nobu Adilman i Daveed Goldman.

Amb la col·laboració musical i de producció de Caïm Riba, l’esdeveniment s’ha enregistrat a Sabadell pràcticament només amb micròfons d’ambient i donant el protagonisme a les veus.

L’any 1988, Patti Smith llançava al món un missatge inconformista que ja s’ha convertit en un autèntic clàssic: ‘People have the power’. La cançó de l’activista nord-americana ens parla de com la unitat del poble és l’eina més poderosa per a la transformació social. Un missatge universal que, a més a més, segueix plenament vigent, ja que ens insta a la lluita per la protecció del medi ambient, per la igualtat de gènere, pel pacifisme, la justícia social i per la llibertat d’expressió i orientació.

Per primer cop al Barnasants

Pol Cruells actua per primera vegada al Barnasants, el cicle de música d’autor que aquest any arriba a l’edició número 25; un quart de segle defensant l’esperit combatiu de la cançó d’autor, enguany ho fa sota el lema “La cultura és el kalàixnikov del s. XXI”.

La seva actuació serà diumenge 9 de febrer al Harlem Jazz Club, en format quartet, i amb els músics que l’acompanyen habitualment i amb els que ha enregistrat el seu darrer treball discogràfic: Xavi Castanys a la mandolina, Albert Carbonell a les guitarres i Ramon Aragall a la bateria.