El festival Sâlmon no para de créixer. La seva òrbita s’ha expandit no només en nombre d’escenaris, sinó també en llenguatges escènics i disciplines: dansa, performance i noves dramatúrgies que tenen com a marca de la casa una aposta pel procés i les arts vives en contacte amb el públic, a través d’una programació expandida carregada d’activitats participatives del 22 de gener al 10 de febrer.

Seran tres setmanes de creació amb més d’un centenar d’artistes que conflueixen en 35 propostes en 13 escenaris de la ciutat: el Graner, el Mercat de les Flors, La Caldera, la Fabra i Coats, l’Antic Teatre, la Fundació Joan Miró, La Poderosa, el MACBA, el MNAC, el CaixaForum, L’Auditori, el Zumzeig i la sala Hiroshima.Vértebro + Brigitte Vasallo

Entre les estrenes d’enguany hi ha la proposta de la companyia Vértebro que tancarà el seu “Díptico por la identidad” amb ‘Jura de bandera’, un muntatge que apel·la directament al públic i que desconstrueix la identitat i el gènere des de perspectives diferents que van presentar en el seu muntatge de l’any passat, ‘Dios tiene vagina’. En aquesta ocasió compten amb la col·laboració de l’escriptora i activista Brigitte Vasallo.

El pollo campero, comidas para llevar

La companyia de l’actriu i dramaturga Cris Celada va néixer el 2013 amb el nom d’un bar del Raval que estava just davant del seu espai d’assaig. Després de presentar ‘Las actrices siempre mienten’ l’any passat, El pollo campero, comidas para llevar preparen ara una festa a l’Antic Teatre en què el principal objectiu és ‘Parecer felices’.