Qui passegi pels carrers de les Corts, si es fixa en les parets, descobrirà petites intervencions artístiques: rajoles de ceràmica amb algun dibuix, petits objectes damunt d’una superfície de fusta, alguna porteta arran de terra, etc.  La més coneguda de totes és la casa del ratolí Pérez, al carrer del Taquígraf Garriga. Molts nens i nenes hi passen cada dia i, segons expliquen els comerciants de l’entorn, fins i tot venen visitants de fora del barri: “Moltes vegades em truquen de punts diferents de Barcelona per preguntar si encara hi és per venir-lo a veure. Una vegada també em van trucar d’una televisió francesa”, explica Maite Ropero, que té una botiga just davant de la caseta.

Una artista cortsenca

Totes són obres d’una mateixa artista del barri que prefereix mantenir-se en l’anonimat i, de fet, molts veïns que la coneixen no saben que n’és l’autora. Va començar a fer aquestes intervencions quan viatjava i deixava un record en lloc d’endur-se’l, però ja fa un temps que va decidir deixar les seves peces també al seu propi barri. A casa seva hi té un petit taller on prepara les peces que penjarà. Les fa a partir d’objectes que, de vegades, compra però d’altres són trobats o reciclats.

Un lloc per a cada peça

Per l’artista les seves intervencions són “petites poesies visuals”. Cada peça ha estat pensada i creada pel lloc on està col·locada i té un motiu concret: “A una casa que fa olor de violetes hi ha col·locat una ceràmica amb un dibuix d’un flascó d’essència de violetes; al costat d’una perruqueria, unes tisores bessones; als jardins de Clara Campoamor, que alguns veïns n’hi diuen en broma Lloro Parc, hi ha col·locat un lloro…”.

Obres efímeres i interactives

Quan col·loca les peces al carrer sap que moltes les trencaran o desapareixeran al cap de poc temps. Diu, però, que això no és un inconvenient i que valora el temps que els veïns les hagin pogut gaudir. Per ella, a més, també és important la interacció que generen algunes peces, com per exemple la gàbia que hi ha al costat de la casa del ratolí Pérez i que s’ha convertit en el lloc on els nens i nenes del barri abandonen el seu xumet quan es fan grans; o la xarranca pintada al terra del carrer de Vilamur, que pren vida cada vegada que algú s’hi posa a jugar.

Descobreix-les al mapa

Pots descobrir on són les diferents intervencions artístiques en aquest mapa